.

Társadalmi célú hirdetések

„Azt mondták..."

hazudtak!   -   reklámspotok

>> Füzetek letölthetők itt >>

 

A társadalmi célú hirdetéseket Gary Ravenscroft rendező és Christopher Smith író alkották meg. Ezek a tempós kisfilmek gyakori téves elképzeléseket lepleznek le a drogokról, és bátorítják a fiatalokat, hogy megtudják az igazságot.

Az életszerű kisfilmek megkapó bevezetőként is szolgálhatnak drogmegelőző előadásokhoz. "Megmutatják, hogy mit tehetnek a drogok a személlyel, a barátaival és a családjával – mondta Ravenscroft. – Azon dolgoztunk, hogy megértessük a fiatalokkal, hogy valódi információra van szükségük a drogokról, és mindezt úgy, hogy érezzék, hogy köze van az ő életükhöz."

antidrug-commercial-they-said-they-lied
Azt mondták...
antidrug-commercial-marijuana-gateway
Kapudrog
antidrug-commercial-alcohol-one-of-the-guys
Nagyfiú leszek
antidrug-commercial-ecstacy
"E"
antidrug-commercial-cocaine-party-all-night
Buli egész éjjel
antidrug-commercial-crack-love-lost
Elveszett szerelem
antidrug-commercial-drugs-popular
Éjszakázós
tanulás
antidrug-commercial-drugs-popular
Menő leszek
antidrug-commercial-heroin
A legjobb lebegés
antidrug-commercial-lsd-tripping
Utazás
antidrug-commercial-ritalin-focus
Összpontosítás
antidrug-commercial-painkillers-medicine-chest
Gyógyszeres
szekrény
antidrug-commercial-drugs-just-once
Csak egyszer
antidrug-commercial-drugs-one-hit
Egy adag
antidrug-commercial-inhalents-sniffing
Szipuzás
antidrug-commercial-the-truth-about-drugs
Az igazság a
drogokról
A 16 részes kisfilmsorozat első négy része máris Addy- és Telly-díjakat nyert a kreativitás és kivitelezés kiválósága, illetve a legjobb társadalmi célú kampány kategóriában.

A drogok veszélyeivel kapcsolatos éberség növelése létfontosságú, és nem csak az utcai drogokkal kapcsolatban. Ugyanis, mivel sok fiatal hiszi azt, hogy a gyógyszerek "biztonságosak", az ezekkel a szerekkel való visszaélés egyre gyakoribb. A Kaliforniai San Diego Egyetem közelmúltban kiadott tanulmánya azt állapította meg, hogy az elmúlt 20 évben a vényköteles, illetve vény nélkül kapható gyógyszerekkel való visszaélések miatti halálok száma 3200%-kal növekedett. Ezért az Alapítvány drogfelvilágosítási és -megelőzési programjai a vényköteles szerekkel való visszaélést is felölelik.

A reklámspotok szabadon letölthetők, hasznáhatók TV-ben, iskola TV-ben, helyi-, vagy kábel TV hálózaton, vagy bármilyen audio-vizuális médiában. Csupán egy visszajelzést kérünk a használatról.  
 

 

-->

© 2002 - 2015  Magyar Prevenciós Alapítvány. Minden jog fenntartva.  |  impresszum  |  kapcsolat  |  közhasznúsági jelentés