.

Társadalmi célú hirdetések

A "Drogmentes Magyarországért Maraton" Kiáltványa


A drogprobléma mindannyiunk ügye.

Nem kerülhetjük ki, nem mehetünk el mellette, mert egy idő múlva nem lesz hely hova kitérni előle, egy idő múlva nem tudjuk majd merre fordítani a tekintetünk, hogy ne ütközzünk bele.

Észak-Amerika és Nyugat-Európa társadalmainak intő példája arra figyelmeztet mindnyájunkat, hogy gyerekeink jövője, utcáink biztonsága, kultúránk szinte minden lényegi eleme, de még a társadalombiztosításunk stabilitása is komoly veszélybe kerül, ha nálunk is ugyanúgy elharapódzik a drogjelenség, mint náluk.

Mára már világossá vált mindenki számára, hogy a drogfogyasztás riasztóan növekvő statisztikáinak megfordításához nem elegendő az, ha pusztán a kormányok és más hivatalos szervek, továbbá néhány tiszteletreméltó egyén megszállott munkájára hagyatkozunk.
Nekik is hathatós segítségre van szükségük, és ez a segítség nem más, mint az, hogy az ország állást foglal a drogok kérdésében. Mert a civil társadalom, és minden egyes ember ügye, hogy megóvjuk jövőnket a drogok magyarországi terjedésétől. 

Most van itt az idő, MA még megállítható:
Ne mondhassuk azt HOLNAP, hogy már késő. 
Bármit is tenni, TEGNAP kellett volna!

A Magyarországon eddig sosem látott méretű Maratoni futás, és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat felhívja a civil társadalom figyelmét a drogproblémára, és alkalmat ad mindenkinek arra, hogy ki-ki lehetősége szerint, de tegyen ellene valamit.

Önfeláldozó hírvivés, áldozathozatal, személyes akaraterő, ezek a Maraton ma is élő hagyományai.

A "Drogmentes Magyarországért Maraton" civil és hivatásos sportolói elviszik a hírét annak, hogy az ország lakossága nemre, etnikumra, felekezeti hovatartozásra, világnézetre való tekintet nélkül összefogott ebben a kérdésben, és teremtő szándékával meg kívánja azt állítani.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a drogproblémát mindig megelőzi az élet valamilyen más problémája, viszont azt a tényt is tudomásul vettük, hogy ezek a problémák csak drogmentes élettel oldhatók meg.

A fentiek fényében egyetértünk a „Drogmentes Magyarországért Maraton” céljával, és ezen kiáltvány aláírásával ezt ki is nyilvánítjuk, továbbá szerződéses partnerünknek tekintünk minden aláírót abban a tekintetben, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk egy drogmentes Magyarország megteremtésért.


Együtt egy Drogmentes Magyarországért Mozgalom

 

-->

© 2002 - 2015  Magyar Prevenciós Alapítvány. Minden jog fenntartva.  |  impresszum  |  kapcsolat  |  közhasznúsági jelentés