.

Társadalmi célú hirdetések

Bemutatkozás

 

Az Együtt egy drogmentes Magyarországért mozgalmat magyar szcientológusok hozták létre azzal a céllal, hogy L. Ron Hubbard kutatásait felhasználva hozzájáruljanak a drogmentes Magyarország megteremtéséhez.
 
A mozgalom a Drogmentes Világért Alapítvány magyarországi partnere.
 
Tevékenységében az alapítvány által terjesztett felvilágosító anyagokat használja, melyet szcientológusok állítottak össze és elkészítésüket a Szcientológia Egyház támogatta.
 
E nemvallásos tevékenységek és anyagok lehetőséget adnak arra, hogy hogy az ország lakossága nemre, etnikumra, felekezeti hovatartozásra, világnézetre való tekintet nélkül összefogjon ebben a kérdésben, és teremtő szándékával megállítsa a drogok terjedését.
 
Mi a Drogmentes Világért Alapítvány, és hogyan jött létre?
Mivel a drogozás globális jelenség, globális megoldásra van szükség. 
A Szcientológia Egyház ezért hozta létre „Az igazság a drogokról” programot. Ezt az Egyház mindenki számára hozzáférhetővé tette, és bárki bárhol használhatja. Ma már ez a világ legnagyobb nem-kormányzati drogfelvilágosító és –megelőző kezdeményezése. Tanulmányokon alapul, melyek azt mutatják, hogy ha a fiatalokat tájékoztatjuk a drogokkal kapcsolatos igazságokról, - hogy valójában mik is ezek és milyen hatást fejtenek ki -, akkor ennek arányában csökken a kábítószer fogyasztás.
 
Így a szcientológusok világszerte akciókat szerveznek, hogy kormányszerveken, közösségi csoportokon és oktatási intézményeken keresztül több millió emberhez eljuttassák Az igazság a drogokról oktatási anyagokat, méghozzá díjmentesen.
 
Az Egyház és tagjai által tett első nagyarányú drogmegelőzési erőfeszítések az 1980-as évek közepén kezdődtek azzal, hogy a „Mondj nemet a drogokra, mondj igent az életre!” jelmondattal tömegmozgalmat indítottak Európában. Ezzel egy időben az amerikai szcientológusok „A járj élen a drogmentes USA megvalósításában!” üzenetet juttatták el a köztudatba. Az 1990-es évek végén az európai szcientológusok elkészítettek egy fiataloknak szóló füzetsorozatot, amely egyszerűen a tényeket közli a drogok veszélyeiről. Ezekre olyan nagy igény mutatkozott, hogy az Egyház belekezdett a nemzetközi kiadásukba.
 
Azóta az Egyház több millió füzet, szóróanyag és plakát terjesztését támogatta valamint több ezer drogfelvilágosító tevékenységet helyi közösségekben, iskolákban, templomokban és munkahelyeken.
 
2006-ban megalakult egy nem egyházi nonprofit társaság, a Drogmentes Világért Alapítvány, hogy az oktatási anyagok elsődleges terjesztőjeként működjön, és olyan új anyagokat dolgozzon ki, amelyek megállják a helyüket a folyamatosan változó drogtrendekkel szemben.
 
Ma az Alapítvány felügyeli Az igazság a drogokról kampányt, és olyan önkéntesek nemzetközi hálózatát koordinálja, akiknek közös célja egy kábítószermentes világ létrehozása.
 

 

-->

© 2002 - 2015  Magyar Prevenciós Alapítvány. Minden jog fenntartva.  |  impresszum  |  kapcsolat  |  közhasznúsági jelentés