.

Társadalmi célú hirdetések

Felhívás

 

Hatékony drogfelvilágosítást minden gyermeknek!


A drogok fogyasztása végső soron mindig is csak problémát jelentett mind az egyének, mind a társadalom számára. A XX. század végének egyik szomorú jelensége, hogy a felnőtt életeket is tönkretevő kábítószerek már az egyre ifjabb korosztályokat veszélyeztetik.

A fiataloknál az elkerülhetetlen testi rombolásnál is nagyobb veszélyt jelentenek a drogok szellemi és szociális hatásai, az értékvesztés, céltalanság, családi és baráti kötelékek széthullása.

Vajon mire számíthat egy olyan társadalom, melynek felnövekvő generációja a tisztesség és becsület helyett az önrombolásban és pusztításban keres menedéket?

A drogprobléma kezelése létfontosságú feladat, ezért kell különös figyelmet fordítani arra, hogy olyan eszközökkel végezzük, melyek egészséges és gondolkodó embereket eredményeznek.

Elfogadhatatlan az olyan „drogfelvilágosítás” mely szerint gyermekeink „úgyis drogozni fognak, tanítsuk meg őket arra, hogyan tegyék biztonságosan”.

A drogprobléma kezelésének olyan módszerei, melyek csak növelik a drogfogyasztók és drogfüggők számát, döbbenetes költségeket rónak a társadalombiztosításra, ezen keresztül pedig minden magyar állampolgárra. Ennek egyik mutatója pl. hogy Magyarországon évente mintegy 10 milliárd forintot költünk az adófizetők pénzéből a drogprobléma kezelésére, mégis a budapesti 16 évesek 47,5%-a kipróbálta már a tiltott szereket, és a vidéki városokban sem bíztató a helyzet.

A megfelelő, korszerű és érthető felvilágosítás adja meg a reményt egy gyermeknek, hogy tisztán és szabadon gondolkozzék, hogy saját elhatározásából válasszon értelmes tevékenységeket, kikapcsolódást, a drogok kipróbálása helyett.

Sajnálatos tény, hogy Magyarországon a másfélmillió diákból mindössze százhúszezren részesülnek évente legalább egyszer bármilyen drog-felvilágosításban, azaz gyermekeink 93 százaléka nem kap tájékoztatást a kábítószerek tényleges hatásait illetően!

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a drogproblémát mindig megelőzi az élet valamilyen más problémája, viszont azt a tényt is tudomásul vettük, hogy ezek a problémák kizárólag drogmentes élettel oldhatók meg.

A fentiek fényében egyetértünk e felhívás céljával, és aláírásunkkal ezt ki is nyilvánítjuk. Továbbá szerződéses partnerünknek tekintünk minden aláírót a következőkben:

Tegyük reális célkitűzéssé:
Hatékony drogfelvilágosítást minden magyar gyermeknek!

Ne fogadjunk el ártalmas „megoldásokat”.
Gyermekeink jövője a tét.

Csatlakozzon Ön is a felhíváshoz!

 

Egyetértek a felhívásban leírtakkal. Egyetértek azzal, hogy a leghatékonyabb megoldás a drogproblémára a megelőzés:

Kérjük írja be az alábbi szöveget!


* A csilaggal jelzett mezők kitöltése kötelező

 

-->

© 2002 - 2015  Magyar Prevenciós Alapítvány. Minden jog fenntartva.  |  impresszum  |  kapcsolat  |  közhasznúsági jelentés