.

Társadalmi célú hirdetések

Pedagógusok figyelmébe


Mit mondhatna a tanulóinak a DROGHASZNÁLATRÓL,

amit ne hallottak volna már ezerszer?


Oktatóként szeretne segíteni a fiataloknak távol maradni a drogoktól, és tudja, hogy a dílerek előtt kell elérnie őket. Annak ellenére, hogy alkalmanként nem áll rendelkezésre az idő és az erőforrások a drogokkal kapcsolatos hatékony felvilágosításhoz, és a felhasznált anyagok gyakran elavultak, arról nem is beszélve, hogy nem tényszerűen szólnak a gyerekekhez, vagy éppen nincs elég idő, nincs megfelelő felvilágosító anyag, vagy nincs vagy nehezen elérhet megfelelő képzés. Mi tudunk segíteni. Az Igazság a drogokkal komplett oktatócsomag nagy segítséget jelenthet az ön számára is.


Íme néhány nemzetközi példa, drogokkal súlyosan "fertőzött" területekrők:

„Imádtam a programot, és hogy minden jól meg volt szervezve. Az óravázlatok jól meg voltak tervezve, és források egész tárháza állt a rendelkezésre, amit minden egyes óránál fel lehetett használni. A füzetek rendkívül jól el lettek készítve! ... [A diákok] lenyűgözőnek találták azokat a történeteket, amiket a drogfüggők osztottak meg a füzetek lapjain. Jó rálátást kaptak a droghasználat tényleges következményeire. Némelyikük megnyílt, és bevallotta: a szülei drogoznak. Fantasztikusnak találom, hogy létezik egy ilyen program, ami INGYENES és ennyire informatív. Minden benne van!” 
LM, egészségügyi tanár, New York

Tovább, az ingyenes oktatócsomaghoz >>
 

„Használtam a kapott anyagot, és felvilágosítottam a tanulókat a drogok hatásairól; még meg is adtam nekik a weboldaluk címét további információkért. A program nagyon hatékony. Az igazság szerint az óra után két fiú további segítséget kért, akiket egy helyi, drogokat fogyasztó fiatalokkal foglalkozó szervezethez irányítottunk. Hatással volt a tudásukra. Sokkal inkább tudatában lettek a mellékhatásoknak.

Remélhetőleg több tanuló megpróbálja majd elkerülni a kockázatot. Néhány tanuló azt mondta, hogy: »Soha az életbe nem nyúlok drogokhoz!« »Mesélni fogok erről a barátaimnak.« »A kísérletezés része a fiatalságnak, de az ember kísérletezhet inkább a sporttal.«” 
CA, tanár, Málta

Tovább, az ingyenes oktatócsomaghoz >>
 

„Tetszik, hogy [a program] egyaránt rendelkezik filmes eszközökkel és füzetekkel. Valódi információkkal látta el a gyerekeket, és meglepődtek, hogy mikről nem tudtak, miközben olvastak. A tanítványaim azt hitték, hogy mindent tudnak a drogokról, de az LSD új volt sokuk számára. Azt hitték, hogy a drogoknak csak rövidtávú hatásaik vannak, hacsak nem válik valaki függővé, és nem fogyaszt sokat belőlük. Meglepődtek, amikor megtudták, hogy csak egy alkalom romba döntheti az egész életüket.” 
CG, tanár, Dél-Karolina

Tovább, az ingyenes oktatócsomaghoz >>
 

>>  A z Oktatói csomaggal kapcsolatos további információkért kattintson ide!  >>

 

 

-->

© 2002 - 2015  Magyar Prevenciós Alapítvány. Minden jog fenntartva.  |  impresszum  |  kapcsolat  |  közhasznúsági jelentés